м. Київ, вулиця Предславинська, 53

Ресторан Episode Gastrobar

  • Вентс МПА 3000 В ЕС А31
EPISODE Gastrobar ІІІ

Завершення робіт: січень 2025

Функціональне призначення: Громадське харчування / HoReCa

Обладнання:

  • 2 Припливні установки у тепло- та звукоізольованому корпусі Вентс МПА 3000 В ЕС А31


Episode Gastrobar — це сучасна мережа гастробарів у Києві, що поєднує високі гастрономічні стандарти з атмосферою затишку та інноваційним підходом до сервісу. Заклади мережі розташовані в престижних житлових комплексах столиці, зокрема у ЖК «Французький квартал 2», де й було реалізовано новий проєкт з модернізації вентиляції. Ставка закладу на якість у всьому — від кухні до технічного обладнання — вимагає комплексного підходу до створення комфортного простору.

На етапі запуску нового закладу головним завданням вентиляційної системи стало забезпечення обідньої зали свіжим повітрям, де комфорт гостей залежить не лише від сервісу, а й від якості повітря. У приміщеннях для відвідувачів необхідно формувати аеродинамічний підпір — це запобігає проникненню відпрацьованого повітря із кухні в залу. Рішення - встановлення припливних установок з водяним підігрівом, розміщених у технічному приміщенні.


Обрано дві припливні установки ВЕНТС МПА 3000 В ЕС А31. Кожна з них забезпечує подачу до 2930 м³/год свіжого повітря, яке проходить через фільтр грубого очищення G4. Обладнання має тепло- та шумоізольований корпус, що знижує теплові втрати та запобігає надмірному шумовому забрудненню в приміщенні. Для повного усунення шуму в систему додатково встановлені шумопоглиначі.
Інтелектуальна система керування з контролером А31 дозволяє автоматизувати роботу вентиляції: змінювати режими роботи за тижневим графіком, керувати підігрівом повітря, а також заслінками, водяним насосом, триходовим клапаном і забезпечувати захист від обмерзання нагрівача. Система повідомляє про необхідність обслуговування або аварійні ситуації. Обладнання інтегрується в архітектуру BMS через протокол ModBus або управляється через дротову панель ВЕНТС А32.
Результатом впровадження стало створення стабільного мікроклімату, що відповідає вимогам ресторанного бізнесу високого рівня. Гості закладу отримують комфортне середовище без відчуття сторонніх запахів, а персонал працюватиме в умовах з оптимальним рівнем кисню та мінімальними ризиками впливу вологи або забрудненого повітря. Водночас енергоефективність та автоматизоване керування системою дозволяють знизити експлуатаційні витрати та забезпечити тривалий ресурс служби обладнання.


Вентиляційне рішення ВЕНТС стало не лише інженерною складовою, а й частиною гастрономічного досвіду, який Episode дарує своїм відвідувачам щодня.